Design og strategi

Om Wanda Grimsgaard

Wanda Grimsgaard er professor i visuell kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge og forfatter av boken «Design og strategi». Hun underviser, skriver og forsker i fagområdet strategisk design. Hun brenner for å formidle til designere og deres oppdragsgivere at ethvert prosjekt bør forankres i virksomhetens mål og strategier, for at resultatet skal kunne bidra til måloppnåelse for virksomheten.

Wanda har mange års erfaring fra designbransjen gjennom drift av designbyrå, både i partnerskap med andre og i egen regi. Kjernevirksomheten har vært utvikling av identiteter for virksomheter, produkter eller tjenester, der formålet har vært å øke kjennskap og konkurransekraft. Kundene har vært alt fra nyetableringer og mellomstore bedrifter, til store, kjente merkebedrifter som for eksempel Stabburet, Sunnkost, Flytoget, Gilde, LOS, Agder Energi, Norgesgruppen, Vitus Apotek, Ericsson, Braathens Safe og Hennig-Olsen Is.

Wanda har i en årrekke også vært sensor, undervist og holdt kurs for ulike kursarrangører og designskoler.

I 2019 var hun på forskningsopphold ved Lancaster University, der hun startet opp nye forskningsprosjekter i skjæringspunktet mellom strategi og design. Det er i transformasjonen mellom strategi og design utfordringen ligger. Her ligger også nøkkelen til suksess.